Președintele Iustin Cionca cere conducerii Spitalului Județean Arad mai multă transparență în cheltuirea banului și mai multă exigență față de angajați

În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca a analizat în cadrul unei ședințe de lucru, solicitarea de buget a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Astfel, propunerea de buget pe anul 2021 pentru domeniul sănătății este de 66. 497. 000 lei.

Totodată, președintele Iustin Cionca a cerut conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad mai multă transparență în cheltuirea banului, mai multă exigență față de angajați, o comunicare mai bună a rezultatelor și o fundamentare mai serioasă a cheltuielilor prognozate.

,,Anul acesta un sfert din bugetul de investiții al Consiliul Județean Arad merge către Spitalul Județean. În această sumă sunt cuprinse și plățile pentru cele două spitale, Oncologie, din municipul Arad, și Psihiatrie Căpâlnaș, pe care anul acesta dorim să le finalizăm. Tot în această sumă sunt cuprinse deja și primele plăți la noul spital de Boli Infecțioase, unde ne dorim ca tot anul acesta să avem deja lucrările începute, în acest moment aflându-ne în faza documentațiilor tehnice. Astăzi m-am întâlnit cu conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad să discutăm despre bugetul instituției pe anul acesta, un an de pandemie care va fi cel puțin la fel de dificil ca anul trecut.

Sumele alocate sistemului de sănătate publică de Consiliul Județean Arad sunt sume extrem de consistente. Așteptările arădenilor legate de sistemul de sănătate publică sunt justificate”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Bugetul Județului Arad va fi supus votului în ședința ordinară a Consiliului Județean Arad, din data de 12 aprilie 2021.

Cele mai citite

Related Articles