Prefectul Cristian Gâfu:”Judeţul nostru a fost un exemplu pozitiv dar acum populaţia este reticentă şi nu doreşte să se vaccineze”

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin s-a întrunit ieri pentru a analiza printre altele şi situaţia pandemică din judeţ. Numărul cazurilor infectate cu SARS CoV-2 este în continuare mic şi pandemia este ţinută sub control însă o mare problemă rămâne procesul de vaccinarea. Interesul este din ce în ce mai mic şi din această cauză judeţul nostru rămâne codaş la nivel naţional în ceea ce priveşte rata de imunizare a populaţiei.

În Caraş-Severin, acoperirea vaccinală nu atinge 25% în nicio localitate. Cea mai mică rată de vaccinare, sub 5 la sută este la Cornereva, Şopotu Nou şi la Socol.

Prefectul de Caraş-Severin, Cristian Gâfu face din apel la oameni să se vaccineze şi să nu mai ţină cont de toate informaţiile neavizate care circulă pe internet.

În urma analizării situaţiei epidemiologice înregistrată la nivelul judeţului Caraş-Severin, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis că rămâne în vigoare începând de astăzi şi până la finalul lunii, obligativitatea purtării măştii de protecţie, pentru toate persoanele, în spaţiile publice: pieţe, magazine, staţii şi în mijloacele de transport în comun.

În schimb nu mai este obligatorie purtarea măştii de protectie pentru persoanele aflate în locurile de muncă cu condiţia prezenţei unui numar de maximum 10 persoane pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare si cu asigurarea unei distante de un 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau al altor lucrători.

Excepţia nu se aplică însă în cazul spaţiilor închise comune.

De același autor

Related Articles