Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni astăzi pentru a lua noi decizii, deoarece în municipiul Reșiţa, în ultimele 10 zile s-au înregistrat peste 100 de cazuri noi de SARS CoV-2. Această creștere este din cauza faptului că mulţi dintre cetăţeni nu respectă regulile impuse, în urmă cu 14 zile şi nu poartă masca pe stradă, atrage atenţia prefectul Cristian Gâfu.

În data de 16 octombrie în municipiul Reșița avem în Reșița un grad de incidență de 3,18 și erau 269 de persoane pozitive dar țin să vă spun că în acest moment în municipiul Reșița între 16 și 26 octombrie, avem un număr de 370 de persoane, deci dacă facem un calcul, realizăm că s-au îmbolnăvit peste 100 de persoane, faptul că avem această rată mare de îmbolnăviri, ne determină ca în ședința de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să dispunem prelungirea cu încă 2 săptămâni a măsurii luate în data de 16 octombrie.

Din păcate o parte a populației se comportă inconștient, nu respectă regulile. În etapele imediat următoare sancțiunile vor fi mult mai dure pentru cei care nu respectă măsurile impuse”, ne-a declarat prefectul Cristian Gâfu.

Vă reamintim ca în baza Hotărârii nr. 32/13.10.2020, cu data de 14.10.2020, pe toată perioada stării de alertă, pe teritoriul județului Caraş-Severin, s-a instituit obligativitatea acoperirii feței la nivelul nasului și gurii, cu orice materiale de protecție de unică folosinţă sau reutilizabile (măşti de protecţie, eşarfe sau alte accesorii vestimentare), în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 în spațiile publice deschise.

Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. Fac excepție de la aceste măsuri persoanele care desfășoară activități fizice intense sau alte activităţi, reglementate de prevederi legale în vigoare.

De asemenea, administratorii/proprietarii de spații publice deschise, au în sarcina lor afișarea la loc vizibil a informațiilor privind obligativitatea acoperirii feţei la nivelul nasului şi gurii, cu orice materiale de protecţie de unică folosinţă sau reutilizabile (măşti de protecţie, eşarfe sau alte accesorii vestimentare) în aceste spații.Atragem atentia populatiei că nerespectarea măsurilor mai sus menţionate se sancţionează cu amendă contravenţională, potrivit legii.

Prefectul Cristian Gâfu solicită cetățenilor județului nostru să respecte această măsură, alături de distanțarea fizică și de normele de igienă și le reamintim că toate acestea au fost dispuse spre binele întregii comunități, în contextul creșterii alarmante a numărului de persoane infectate cu SARS CoV- 2, în ultima perioadă.

2 COMENTARII

  1. Și cine va lua aceste “măsuri mai dure”? Că nu vezi picior de milițian pe stradă sau în mijloacele de transport în comun.

  2. Prefectul vorbește aiurea.
    Oamenii in proporție foarte mare respecta regulile. In spatii deschise, de exemplu sa te plimbi singur pe strada, la o distanta nu de 2 m ci de 100, 200m si sa porți masca este o aberație. Chiar OMS spunea ca atunci când faci mișcare in aer liber, alergi sau te plimbi cu bicicleta nu se poarta masca.
    Ce trebuie sa verifice este foarte simplu. Sa verifice acolo unde sunt adunați mai mulți oameni chiar in spatii deschise, sa zicem, in autobuze unde deseori in spate se aduna tineri gălăgioși si unde unii chiar nu poarta masca. Verifica acolo unde trebuie, dar nu impune ca toata lumea si mai ales când sunt singuri pe strada sa poarte masca! Mai este cineva normal in acest oraș?
    P.S. Aveți curajul sa publicați acest comentariu sau sunteți niște lași?

Comments are closed.