Instituţia Prefectului face apel la cetaţenii din Caraş-Severin să se programeze pentru vaccinare şi să ducă pâna la capăt procesul de imunizare. Peste 10% din populatia judeţului, a fost vaccinată dar până nu se atinge un prag de aproximativ 70%, nu se poate vorbi de imunizare în masa şi implicit de ţinerea pandemiei sub control.

Cu apariţia noilor tulpini ale SARS CoV-2, virusul se răspândeşte mai repede şi evoluţia bolii a devenit mai agresivă, reprezentând un pericol si pentru persoanele care nu se încadrau pâna acum în categoriile de risc major, transmite prefectul Cristian Gâfu.

Valul 3 al pandemiei de SARS CoV 2 îşi face tot mai tare simţită prezenţa şi în Caraş-Severin. Autorităţiile judeţene au observat că oamenii s-au cam relaxat şi nu mai respectă măsurile de protecţie aşa cum o făceau anul trecut. Din această cauză prefectul Cristian Gâfu, prin intermediul Radio România Reşiţa face apel la populaţie să poarte corect masca, să se spele pe mâini şi să meargă să se vaccineze pentru a împiedica o creştere şi mai mare a cazurilor de SARS CoV-2.

Ne confruntăm cu o creştere accelerată a numărului persoanelor infectate şi doar prin disciplină şi simţ civic putem stopa acest fenomen. Sistemul sanitar este supus unei presiuni uriaşe, numărul pacienţilor care necesită internarea creşte, iar secţiile ATI se aglomerează într-un ritm accelerat.Solicităm cetăţenilor judeţului nostru să poarte măşti de protecţie, să respecte distanţarea fizică şi să aplice regulile igienico-sanitare de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Vă reamintim că toate aceste reguli, precum şi restricţiile în vigoare, sunt aplicate pentru protejarea cetăţenilor. Doar respectând cu stricteţe aceste reguli, vom putea reveni la normalitate”, a mai declarat Cristian Gâfu.