Post de poliţie locală la groapa de moloz de la Hipodromul lugojean

101

Primăria Municipiului Lugoj a anunţat că va pune sub observaţie punctul de depunere a molozului şi resturilor din construcţii nepericuloase pentru mediu, de pe Câmpia Libertăţii, din faţa fostului Hipodrom. Descarcarea deşeurilor va fi supravegheată şi se va face printr-un îndrumător stabilit de autorităţile locale.

Trebuie să reglementăm activitatea de la groapa de moloz pe care am stabilit-o pe strada Traian Vuia, în faţa Hipodromului, pentru a nu transforma zona într-o nouă groapă de gunoi de toate tipurile. Acolo se poate aduce doar moloz şi resturi nepericuloase, exclus gunoi menajer sau uleiuri, plasticuri, cauciuri şi altele. Pentru a putea fi respectată această hotarâre vom instala un post fix de paza al Poliţiei Locale, cu ghereta cu tot. Molozul se poate descărca în groapa de unde s-a luat pamânt pentru şoseaua de centură, iar restul deşeurilor nepericuloase în cele şase containere de 20 de fiecare, ce vor fi puse
în zonă. Acum avem două. Agentul de serviciu va îndruma oamenii unde să fie aruncate resturile. Sperăm să nu avem probleme cu oamenii şi să înţeleagă că s-au făcut eforturi pentru a crea aceasta posibilitate în oraş şi să nu mai arunce molozul pe la marginea oraşului sau pe unde găsesc un loc mai ferit”, a explicat Francisc Boldea, primarul Lugojului. În această săptămână s-a început nivelarea terenului, unde în ultima perioada s-a depus o cantitate impresionantă de moloz.