Şi la nivelul județului Timiș, a început imunizarea populației cu vaccinul AstraZeneca, împotriva infecției produse de virusul Sars-CoV-2. Acțiunea se desfășoară în cadrul celor 7 centre de vaccinare, cu 13 fluxuri destinate special acestui scop ISHO (cu 4 fluxuri) și în cladirea STPT de pe Intrarea Doinei (3 fluxuri), 2 fluxuri noi la Lugoj, la Sala de sport “Lavinia Miloșovici” și câte un flux la centrele de vaccinare din Jimbolia, Giroc, Moșnita și Șag.

În acest context, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Timiș dr. Flavius Cioca împreună cu reprezentantul Instituției Prefectului Timiș, Adrian Mirescu, expert I A, s-au deplasat în centrele de imunizare cu noul tip de vaccin, din Timișoara și județ, unde au discutat cu medicii coordonatori și personalul medical din cadrul acestora.

Totodată, s-au purtat discuții și cu persoanele beneficiare ale primei doze de vaccin AstraZeneca, referitor la importanța vaccinării și a faptului că aceasta este o responsabilitate față de concetățeni și față de familie, având în vedere faptul că reprezintă un pas major în prevenirea răspândirii infecției COVID-19.

DSP Timiş menţionează faptul că acest lucru s-a înțeles corect în rândul populației din judeţ, după gradul mare de ocupare a locurilor disponibile din cele 7 centre de vaccinare. Vă reamintim că acest vaccin se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, fiind recomandat pentru grupa de vârstă 18-55 de ani.

Sursa Foto: DSP Timis