Pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2, pompierii mehedințeni au efectuat 13 acțiuni, patru dintre acestea pentru decontaminarea unor ambulanțe SMURD, trei pentru preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19, iar șase pentru verificarea respectării măsurilor sanitare impuse de autorități. În cadrul acțiunilor de verificare, au fost vizate zece societăți comerciale și o instituție publică.

Ca urmare a nerespectării de către cetățeni a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, seara trecută, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată în comuna Izvoru Bârzii, zona Dealul Viilor. Pompierii au localizat și stins imediat incendiul care a cuprins circa un hectar de vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost  determinată de folosirea focului deschis.

Totodată, paramedicii SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de zece persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Pompierii mehedințeni rămân la datorie, pregătiți să intervină în sprijinul semenilor aflați în situații de urgență, care le pot pune în pericol viața și bunurile, dar și mediul înconjurător.

Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului  Mehedinți vor continua acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, urmărind responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesita-tea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.

Se face apel la cetățeni să poarte corect masca de protecție, prin acoperirea nasului și a gurii, să păstreze distanța și să evite aglomerațiile.