Podul de la Tapia, din nou închis circulației

Podul care leagă Lugojul de satele învecinate Tapia și Măguri a fost din nou închis circulației, pe o perioadă nedeterminată. Decizia a fost luată ca urmare a constatării apariției unei fisuri care a evoluat în diagonală a structurii de rezistență a podului.

Fisura pune în pericol siguranța celor care ar dori să traverseze podul, existând risc de prăbușire. Traficul va fi închis până la finalizarea lucrărilor de modernizare a podului.

În acest moment, proiectul elaborat pentru refacerea podului este la faza de autorizație de construire. Consiliul Județean Timiș estimează că lucrările vor începe cel mai probabil la vară sau toamnă, în funcție de alocarea fondurilor și de modul în care se va mișca executantul.

Pentru localnicii din Tapia și Măguri, închiderea podului înseamnă un ocol de aproximativ 30 de kilometri. Traficul a fost deviat pe ruta variantă de ocolire a municipiului Lugoj, DN 69 Criciova și retur, conform semnalizărilor instituite pe traseu.

Decizia de închidere a podului a fost criticată de consilierul județean Nicu Bădina. Acesta a acuzat autoritățile județene de incompetență și de lipsă de urgență în rezolvarea problemei.

“Este o problemă urgentă cunoscută de mai mult de un an de zile. Circulația este blocată pe drumul dintre Lugoj și satele Tapia și Măguri, iar localnicii sunt nevoiți să facă un ocol de 30 de kilometri. Deși vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Moș, promitea că lucrările vor începe de urgență în primăvara lui 2023, urgența nu mai există”, a declarat Bădina.

Directorul executiv al Consiliului Județean Timiș, Cristian Mincă, a explicat că închiderea podului a fost o măsură necesară pentru siguranța cetățenilor.

“Suntem la faza de autorizație de construcție. Urmează achiziționarea serviciului de execuție. Cel mai probabil, lucrările vor începe la vară sau toamnă, în funcție de alocarea fondurilor și de cum se mișcă executantul”, a declarat Mincă.

Cele mai citite

Related Articles