Nu sunt probleme pe cursurile de apă din Caraş-Severin în urma ploilor căzute în ultimile 24 de ore, a precizat pentru Radio Reşiţa directorul Sistemului judeţean de gospodărire a apelor, Sorin Vizitiu. Conform acestuia nu au fost atinse cotele de atenţionare pe niciunul din râurile din judeţ, acestea fiind continuu monitorizate. Sorin Vizitiu a mai spus că, uscăciunea solului determinată de seceta din această primăvară nu permite apelor să crească şi să se reverse din matcă. Acumularea debitelor pe câteva străzi din municipiul Caransebeş a fost cauzată de cantitatea mare de apă, căzută pe metru pătrat şi de rigolele care nu au făcut faţă acesteia.

„Nu avem niciun fel de problemă, este totul monitorizat, nu avem nici cote de atenţie, a fost secetă, abia încep râurile să-şi revină la debitele normale pentru perioada pe care o avem acum. La Caransebeş, alea-s nişte străduţe în incintă, deci nu de la râuri sau pârâuri sau altceva, deci probabil că rigolele şi canalizarea lor nu au făcut faţă din ce am văzut eu acolo, dar nu am avut absolut nimic de pe râuri. Deocamdată, la ce ploaie avem, nu se preconizează a fi ceva. Sper să umplem şi lacurile şi acestea să-şi revină la normal. Până luni, 15 aprilie vor mai fi precipitaţii în jur de 10-15 litri pe zi, astăzi a plouat doar de dimineaţă, vreo doi litri. Ieri au fost nişte precipitaţii mai însemnate, dar zic eu normale pentru perioada aceasta şi aşteptate”.

Şi chiar dacă se anunţă ploi torenţiale în averse, însoţite de descărcări electrice în următorul interval, barajele au capacitatea să preia viiturile sau curgerile de pe versanţi, a mai subliniat Sorin Vizitiu.

Foto: Gerhard Chwoika