Ploile din ultimele 24 de ore au făcut ravagii şi în judeţul Timiş!

Ploile din ultimele 24 de ore au făcut ravagii şi în judeţul Timiş. Pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat pentru evacuarea apei de pe mai multe străzi din municipiul Lugoj. O situaţie mai delicată s-a înregistrat în Valea Viilor acolo unde 10 curţi au fost inundate.

Probleme au fost şi la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Timişoara, subsolul secţiei de Ortopedie a fost inundat. ISU Timiş efectuează acţiuni de evacuare a apei din curţi şi locuinţe în Făgeţ Petrovaselo, Criciova şi Fârdea ne-a declarat plutonierul Elena Megherea.

Pompierii militari din judeţul Timiş au fost solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei din mai multe curţi şi subsoluri inundate. În municipiul Lugoj am avut mai multe solicitări pe mai multe străzi. O situaţie mai specială s-a înregistrat în Valea Viilor acolo unde 10 curţi au fost inundate.

Străzile Făgetului, Suciu şi Bistrei au fost inundate. Probleme au fost şi la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Timişoara, subsolul secţiei de Ortopedie a fost inundat.

Deci în acest moment avem cod portocaliu hidrologic. Pompierii sunt pregătiţi, au fost anunţaţi şi cei din turele libere astfel că se va interveni fără probleme. Pompierii de la ISU Timiş efectuează acţiuni de evacuare a apei din curţi şi locuinţe în Făgeţ, Petrovaselo, Criciova şi Fârdea”, ne-a declarat plutonierul Elena Megherea, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş.

Pompierii lugojeni au intervenit pentru consolidarea digului bazinului de retenţie a canalizării Municipiului Lugoj, pentru prevenirea inundării gospodăriilor aflate în apropierea acestuia. La această intervenţie, pompierii au folosit pentru prima dată într-o situaţie reală, încărcătorul de saci cu nisip, utilaj unic în România.

În dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş sunt 3 încărcătoare de saci cu nisip, utilaje achiziţionate prin sprijinul Consiliului Judeţean Timiş pentru a asigura o reacţie de răspuns eficientă în caz de inundaţii.

Sursa foto: ISU Timis

De același autor

Related Articles