Noile măsuri restrictive impuse de Hotărârea de Guvern ca urmare a deciziilor adoptate de Comitetul național pentru Situații de Urgență, afectează și elevii din Caraș-Severin.

De astăzi peste 36.000 de elevi vor studia doar on-line, indiferent de gradul de incidență al infectărilor din localitățile lor.

„Urmează ca în cursul acestei luni să primim de Ministerul Educaţiei un număr de peste 3.900 de tablete pentru elevii din judeţul Caraş-Severin. Tot în cursul acestei luni urmează să mai fie achiziţionate circa 2000 de dispozitive pentru elevii care nu au nici un fel de echipament şi nu dispun nici de conectivitate. Tabletele vor fi livrate elevilor pe baza unor criterii, prioritate având cei care provin din familii dezavantajate, familii monoparentale cu mai mulţi copii şi familiile care se încadreazã la sumele pentru programul EURO200,” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Chiosa

În România, unităţile de învăţământ au fost închise în ciuda recomandãrilor Organizaþiei Mondiale a Sãnãtãţii ca şcolile sã rãmânã deschise, şi în contradicţie cu mãsurile luate în multe state europene.