Sute de oameni vin să participe la Maratonul Vaccinării de la Timișoara! De la debutul acțiunii de imunizare şi până astăzi, la ora 9.00 s-au vaccinat 1.452 de persoane, dintre acestea 350 s-au vaccinat în timpul nopţii, ne-a transmis Direcția de Sănătate Publică Timiș.

La maratonul vaccinării de la Timişoara pot participa şi tinerii care au împlinit 16 ani. Dacă nu sunt majori, ei vor avea nevoie de acordul scris al unui părinte sau tutore legal , specificându-se numele şi prenumele părintelui, numărul şi seria de buletin şi faptul că persoana adultă este de acord cu imunizarea.

Autorităţile îndeamnă şi tinerii să se vaccineze deoarece în ultima perioadă, în România a crescut numărul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16-25 de ani infectate cu SARS CoV-2.

Peste 500 de voluntari, cadre medicale şi studenţi la Facultatea de Medicină asigură un climat corespunzător din punct de vedere sanitar transformând acest centru în cel mai sigur din ţară, grație numărului mare de personal medical, extrem de bine pregătit, ne-a declarat principalul organizator al maratonului vaccinării, profesorul Dorel Săndesc.

Pâna luni, la ora 8.00, centrul are program non-stop, se administrează prima doză din serul Pfizer-BioNtech, în baza unei programări sau fără, toată lumea care ajunge aici va fi vaccinată. Sunt disponibile 10.000 de doze, dar se mai pot aloca 3.000, dacă va fi necesar.

Profesorul Dorel Săndesc invită şi cărăşenii care nu s-au vaccinat să vină la Timişoara la Maratonul Vaccinării!

Sursa foto: facebook Dorel Săndesc