Pericol de inundații în Gătaia!

Gataia-6

Autoritaţile din judeţul Timiş sunt în alerta, după ce a fost instituit în această dimineaţă cod roşu pe râul Bârzava pe sectorul îndiguit dintre Gătaia şi Denta. Prefectul județului Timiş, Eugen Dogariu se află în zonă alături de pompieri, jandarmi, poliţişti, poliţişti de frontieră, specialişti de la ape și autorităţi locale.
Dacă va fi atins pragul de pericol se va acţiona cu motopompe, bărci pneumatice şi 1000 de saci cu nisip.
Primarul oraşului Gătaia, Raul Cozarov ne-a transmis că pericolul există, dar încă nu s-au depăşit cotele de inundaţie, iar din informaţiile pe care le deţine, cursul Bârzavei este în scădere.

În ultimele 24 ore, în judeţul Timiş nu au existat probleme majore, nefiind semnalate gospodării inundate, localităţi afectate sau drumuri blocate, ne-a informat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, locotenent Sindia Vlaia. Cu toate acestea, în cursul nopţii, au existat acumulări de apă pe DJ 691, în dreptul localităţii Pişchia, unde pompierii militari au intervenit pentru îndepărtarea apei pluviale, cu întreruperea secvenţială a traficului, asigurată de poliţişti ai serviciului rutier.

(Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles