Percheziții în șase județe la posesorii de certificate false de vaccinare

Peste 50 de percheziții domiciliare au avut loc, în această dimineață, în 6 județe, printre care și Caraș-Severin, într-un dosar ce vizează eliberarea unor certificate false de vaccinare. Acțiunea este coordonată de polițiștii din Mehedinți și este o continuare a unei anchete începută încă de anul trecut, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției, Gabriela Ciocioană:
”În perioada mai 2021- iunie 2021, un bărbat din Drobeta-Turnu Severin, în prezent arestat preventiv, ar fi intrat în incinta a două centre de vaccinare din municipiul Drobeta-Turnu Severin, ar fi accesat, fără drept, evidența electronică cu persoanele vaccinate împotriva COVID 19 și ar fi modificat datele informatice, în sensul că, ar fi suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate, datele altor persoane nevaccinate, cărora le-ar fi generat adeverințe de vaccinare. În această cauză se efectuează cercetări și față de 95 de persoane, beneficiari ai adeverințelor false de vaccinare și complicii bărbatului, dintre care, 4 persoane cercetate sub control judiciar”.


Perchezițiile domiciliare au loc în județele Mehedinți, Timiș, Brașov, Hunedoara, Caraș-Severin, Călărași și Tulcea. Vor fi puse în executare 55 de mandate de aducere, pentru audieri și propunerea măsurilor legale.
Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mehedinți, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți.

De același autor

Related Articles