Oamenii cu suflet mare din Oțelu Roșu și-au unit forțele și au grijă ca această perioadă să fie trecută cu bine de persoanele în vârstă, dar și de cei care nu o duc bine din punct de vedere financiar.

Pentru a-i proteja pe cei mai în vârstă de îmbolnăvirea cu noul CoVid 19, dar și pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili, mai mulți tineri din Oțelu Roșu s-au mobilizat. Au dat mai întâi o mână de ajutor persoanelor vârstnice și celor cu probleme de sănătate, făcându-le cumpărăturile. Constatând că pentru multe familii banii sunt pe terminate, voluntarii, organizați de primarul Luca Malaiescu, au început să strângă donații de la oamenii cu suflet la fel de mare, nu neapărat cu dare de mână. La nivelul primăriei a fost făcută o analiză cu privire la situația și numărul persoanelor vulnerabile din orașul de pe Valea Bistrei și împreună cu voluntarii, a început practic campania de într-ajutorare a persoanelor vârstnice și a celor cu nevoi speciale, a declarat pentru Radio Reșița, Nistor Micșescu, unul din voluntari.

În prima fază era vorba de un ajutor pentru bătrâni, pentru a nu trebui ca aceștia să iasă din casă. Acum voluntarii adună donații, fac cumparaturi și împart pachete cu mâncare celor care au nevoie. In aceasta campanie de susținere a persoanelor vulnerabile din oraș sunt implicați primarul și viceprimarul, dar și alți angajați din primărie, consilieri locali, oamenii de afaceri, toți oamenii cu suflet mare.

Donații se pot face în conturile:
RO75CECEB00008RON0971976
RO90CECEB000B2EUR0971989
Pentru cei care doresc să doneze alimente sau nu au cont și doresc să doneze banii personal, pot suna la voluntarii :
Micsescu Nistor- 0764.346.609
Dracea Adrian – 0724.428.738
Cotolan Petre – 0768.764.237