Pensionarii cărăşeni pot solicita bilete de tratament balnear pentru 9 martie

Patruzeci și opt (48) de bilete de tratament sunt disponibile, prin Casa Județeană de Pensii din Caraș-Severin, în prima serie din acest an, care va debuta în 9 martie. Și tot în această lună, doar că începând din data de 23 martie, se va derula și a doua serie de tratament pentru care instituției cărășene i-au fost repartizate 44 de locuri.

La nivel național, aproximativ 100.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate, în acest an, prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), după ce Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, actul normativ privind bugetul alocat, precum și modul de acordare, distribuire și decontare a acestora, informează news.ro.

Potrivit Ministerului Muncii, suma totală prevăzută în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, pe anul 2022, cu această destinaţie este de 200.000.000 lei şi se estimează că vor fi asigurate cel mult 101.000 bilete la tratament balnear, din care 60.420 vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea CNPP.

2021 – 18 serii de tratament

Pensionarii din Caraș-Severin au la dispoziție, anul acesta, 18 serii de tratament balnear prin intermediul biletelor emise de Casa Județeană de Pensii.

Prima serie începe în 9 martie şi, potrivit directorului Casei Judeţene de Pensii din Caraş-Severin, Dorin Brăilă, se referă exclusiv la biletele repartizate pentru stațiunile aflate în coordonarea și administrarea Casei Naționale de Pensii Publice și este „la liber”, pentru că nu este necesară programarea prealabilă.

9 martie prima serie de tratament

Cele 48 de locuri disponibile, prin Casa Județeană de Pensii din Caraș-Severin, pentru stațiunile balneare aflate în proprietatea CNPP, sunt repartizate în felul următor:

  • pentru statiunea balneo-climaterică Bala – 4 locuri
  • pentru stațiunea balneo-climaterică Buziaș – 22 de locuri
  • pentru stațiunea balneo-climaterică Covasna – 2 locuri
  • pentru stațiunea balneo-climaterică Geoagiu-Băi – 6 locuri
  • pentru stațiunea balneo-climaterică 1 Mai – 2 locuri
  • pentru stațiunea balneo-climaterică Moneasa – 2 locuri
  • pentru stațiunea balneo-climaterică Olănești – 2 locuri

În majoritatea stațiunilor, prezentarea este necesară în 9 martie, dar, după caz, în oricare dintre stațiuni prezentarea poate fi solicitată chiar și în 10 sau 11 martie, cum e cazul stațiunii balneo-climaterice Geoagiu-Băi, unde două locuri sunt cu prezentare în 9 martie, alte două în 10 martie și ultimele două în 11 martie.

A doua serie de tratament în stațiunile balneo-climaterice, colaboratoare cu Casa Națională de Pensii Publice, va debuta miercuri, 23 martie 2022, iar prin Casa Județeană de Pensii din Caraș-Severin sunt disponibile 44 de locuri.

Buziaș – cea mai căutată stațiune

Anul trecut 201 bilete au rămas nealocate, din totalul celor disponibile în Caraș-Severin, iar cele mai căutate staţiuni au fost Buziaş, Băile Herculane şi Băile Felix.

În anul 2021, au fost repartizate un număr de 1.245 de bilete de tratament și a fost vândut un număr de 1.044 bilete de tratament”, a declarat, pentru Radio Reșița, directorul Casei Judeţene de Pensii din Caraş-Severin.

sursa foto: ziarulprofit.ro

De același autor

Related Articles