Penitenciar la Reşiţa? Unitatea militară nu poate fi folosită însă pentru cazarea deţinuţilor

Ministerul Public avertizează asupra consecinţelor adoptării proiectelor de ordonanţă privind modificarea Codului penal, Codului de procedură penală şi graţierea unor pedepse şi propune — ca soluţie la problema supraaglomerării penitenciarelor — transferul unor unităţi militare dezafectate de la Ministerul Apărării Naţionale la Ministerul Justiţiei, în vederea amenajării de locuri de detenţie.

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, susţine că este necesară expertizarea tehnică a acestor spaţii pentru stabilirea gradului clar de uzură. Mai mult, Marius Vulpe spune că transformarea acestor spaţii ar presupune lucrări ample, astfel că deţinuţii nu vor putea fi mutaţi mai devreme de 3 sau 4 ani.

În anul 2016 au fost oferite de MApN 10 imobile. S-au făcut evaluări vizuale de către directorii de penitenciare de pe raza unde se află acestea. La fel ca şi celelalte nu pot fi folosite pentru cazarea deţinuţilor. De asemenea, necesită investiţii, necesită reparaţii, unele dintre ele necesită defrişări de arbori pe circa 80% din suprafaţă. Unităţile militare sunt din Reşiţa, Lugoj, Galaţi, Tecuci, Râmnicu Sărat, Piatra Neamţ, Lunca de Sus din Harghita, Sighişoara şi Aiud.

Cele mai citite

Related Articles