Seria investiţiilor în liceele din Reşiţa contiuă şi anul acesta!

În anul 2020 patru unităţi de învăţământ din municipiul de pe Bârzava vor intra în reabilitare. Colegiul Naţional „Mircea Eliade”, Liceul Baptist şi Colegiul Economic al Banatului Montan se află deja în stadiul de licitaţie, iar în maxim 3 luni şi pentru Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” va fi lansat[ licitaţia.

Suntem în licitaţie cu trei licee şi estimez că în maxim două luni va începe execuţia de reabilitare, adică vom avea constructor„, ne-a declarat directorul biroului de investiţii din cadrul Primăriei, Adelin Tuţă.

Acesta a mai spus că municipalitatea a găsit varinate de mutare pentru elevii celor 4 unităţi de învăţământ.

„Elevii de la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” se vor muta în curtea Universităţii „Eftimie Murgu”, la fostul Liceu 4, acolo unde acum sunt cei de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu”. Suntem în proporţie de 87% gata la Mate-fizică, în luna aprilie constructorul va finaliza lucrarea, în luna mai vom face recepţia şi în luna iunie se va face mutarea elevilor de la Tietz, ca în vacanţă să poată muta lucrurile, iar în septembrie să putem începe lucrările”, a mai spus Adelin Tuţă.

La Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” investiţia este de 1,2 milioane de euro si şi prevede, printre altele, reabilitarea termică a clădirii, înlocuirea ferestrelor, a corpurilor de iluminaţ montarea a 64 de panouri fotovoltaice pentru consum propriu de energie, montarea unor centrale termice şi reparaţii interioare, iar perioada de reabilitare va fi de 12 luni.