Părinţii tânărului suspect de coronavirus au fost izolaţi la domiciliu. Ancheta continuă!

Ancheta desfăşurată de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin continuă! În urmă cu puţin timp, au fost identificaţi părinţii şi bunicii tânărului suspect de coronavirus. Mama acestuia a primit recomandarea de a pleca acasă de la locul de muncă, aceasta desfăşurându-şi activitatea în Bocşa. Şi bunicii dar şi sora acestuia au fost izolaţi la domiciliu. Până la aflarea rezultatului, aceştia au fost rugaţi să rămână acasă şi să nu intre în contact cu alte persoane, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Vă reamintim că un tânăr asistent medical în Germania a ajuns noaptea trecută la unitatea medicală din Reşiţa cu simptome de coronavirus. Se pare că tânărul ar fi îngrijit o familie cu această boală la clinica în care îşi desfăşura activitatea în Germania.

„Este vorba despre un tânăr în vârstă de 25 de ani care lucrează ca asistent medical în Germania şi care pe perioada 25 ianuarie-5 februarie a îngrijit 4 pacienţi confirmaţi cu coronavirus. În data de 7 februarie a ajuns la Reşiţa la familie. Ieri a prezentat febră, motiv pentru care s-a prezentat la Spitalul din Reşiţa de unde a fost îndrumat rapid către compartimentul nostru amenajat în acest sens aici la Timişoara, noi l-am izolat, intră în definiţia de caz de suspiciune cu coronavirus, s-au recoltat analizele care au fost trimise la Bucureşti şi mâine vom afla şi rezultatele acestor analize. Este clinic cu stare generală bună, nu a mai făcut febră şi are o uşoara simptomatologie pulmonară şi este sub strictă observaţie”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţiose din Timişoara, Virgil Musta.

Tânărul se pare că a fost la schi la Gărâna, împreună cu sora şi cumnatul şi a intrat în contact cu membrii familiei şi cu câţiva prieteni, iar aceştia trebuie să fie izolaţi timp de 14 zile, ne-a mai declarat Virgil Musta.

Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara are un departament special pentru cei cu coranavirus format din 2 saloane cu toalete proprii. La acest pacient intră doar un medic şi o asistentă care au fost instruiţi pentru a avea grijă de astfel de cazuri, au echipament complet pentru alertă biologică de cel mai înalt grad, ne-a mai declarat Musta.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, Waldemar Murgu roagă cetăţenii să nu intre în panică. La Spitalul din Reşiţa s-au luat toate măsurile de igienizare şi până acum vorbim de simptome de gripă, până nu aflăm rezultatul nu ne putem pronunţa, a precizat Murgu.

Cele mai citite

Related Articles