Părintele Aurel Silviu Bendariu, îndrumătorul spiritual al comunităţii greco-catolice din Doman, a plecat la Ceruri în Săptămâna Luminată.

Ctitor, Protopop Onorific, paroh al Bisericii Române Unite, Greco – Catolică de Doman, Aurel Silviu Bendariu a văzut lumina zilei la 23 mai 1949 la Reșița, Caraș – Severin din părinții Aurel și Dolores Bendariu, a urmat studiile universitare la Institutul Teologic Ortodox de grad universitar din Sibiu, fiind hirotonit la 29 februarie 1976. Părintele Bendariu a activat în parohiile Dognecea, Doman și Reșița. În anul 2011 a trecut împreună cu Biserica și comunitatea la Biserica Română Unită, Greco-Catolică. Cei 43 de ani în slujba lui Dumnezeu i-a trăit cu dăruire fiind iubit de toată lumea.

Părintele Aurel Bendariu a fost un preot activ, chiar și pe patul de suferință se gândea la construirea noii biserici din Reșița, al cărei amplasament a fost sfinţit în vara anului trecut, dar și a grotei Preacuratei Fecioare Maria de la Doman, pe care dorea să o amenajeze la baza dealului, ctitorii pe care, din păcate, nu le-a mai putut finaliza.

Credincioșii și oamenii de bine, care doresc să-şi ia rămas bun de la Reverendissimul părinte Aurel Silviu Bendariu o pot face joi,2 şi vineri, 3 mai până la ora 24.00 la Biserica Greco – Catolică de pe deal de lângă cartierul Doman, a precizat pentru Radio Reşiţa, preşedintele AGRU, Bogdan Mihele.

Sâmbăta, 4 mai de la ora 11.00 va fi celebrată Sfânta Liturghie, iar de la ora 13.00 va fi oficiată Slujba Înmormântării şi a depunerii de către Preasfințitul Alexandru Mesian – Episcopul Lugojului, împreună cu un sobor de preoți.

Potrivit dogmei, sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată se duc direct în Rai. Bunul Dumnezeu să-i dăruiască odihna cea veșnică întru Împărăția Sa!

Sursa foto: Bogdan Mihele