[FOTO] Diplomă de onoare pentru Radio Reşiţa pentru promovarea activităţílor pastoral-misionare, culturale şi sociale ale Bisericii greco-catolice

178

Lăcaşul de cult de lângă cartierul reşiţean Doman, cu hramul Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, a cunoscut vineri, 20 iulie o adevărată emulaţie, cu prilejul unui eveniment deosebit, constituit din 3 momente distincte: praznicul Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, hramul Bisericii greco-catolice din cartierul Doman şi sfinţirea celor 4 icoane care au fost făcute pentru altarul de vară: icoana Mântuitorului Isus Cristos, icoana Maicii Sfinte cu pruncul în braţe, icoana Profetului Ilie şi icoana Sf. Anton de Padova. 

Monsignor Angelo-Narcis Pop – vicar al Episcopiei Române Unite cu Roma, greco-catolică de Lugoj despre eveniment:

În prezenţa unei numeroase asistenţe, Sfânta Liturghie de hram, s-a desfăşurată în aer liber la altarul de vară. Redactorul Radio Reşiţa, Hardy Cvoica, a fost prezent la eveniment şi a stat de vorbă cu câţiva dintre credincioşi:

În prezenţa unei  numeroase asistenţe, vicarul Episcopiei române unite cu Roma, greco-catolice de Lugoj, Monsignor Angelo-Narcis Pop, alături de Nicolae Tutaş – protopopul Reşiţei şi Preotul paroh Aurel-Silviu Bendariu, împreună cu mai mulţi confraţi în preoţie, a oficiat Sfânta Liturghie de hram, desfăşurată în aer liber la altarul de vară.

După desfăşurarea serviciului liturgic, credincioşii prezenţi în număr mare, s-au împărtăşit şi au avut prilejul să socializeze, în curtea aşezământului de cult, la o agapă frăţească.

Evenimentul s-a consumat în baza împlinirii celor 5 ani de la sfinţirea lăcaşului de cult în data de 27 iulie 2013 în prezenţa a sute de credincioşi de toate confesiunile, a episcopului PSF Alexandru Mesian şi a numeroroşi preoţi co-celebranţi şi invitaţi.

Astăzi, după 5 ani, unei părţi a presei cărăşene (n.r. Radio Reşiţa, Info-CS, Reper24 şi Jurnal de Caraş), care a promovat şi susţinut permanent activităţile pastoral-misionare, culturale şi sociale, desfăşurate de la înfiinţarea parohiei Române Unite, Greco-Catolică din Doman, dar şi unor cetăţeni ai urbei, care s-au implicat activ în ajutorarea vieţii obştei din Doman, le-a fost mulţumit pentru implicarea activă. O diplomă de onoare le-a fost înmânată în cadrul Liturghiei, oficiată cu prilejul sărbătoririi celui de-al doilea hram al Parohiei Române Unite, Greco-Catolică din Doman, de Sfântul Profet Ilie Tesviteanul. Amintim că, primul hram al lăcaşului de cult din Doman este dedicat Sfântului Anton de Padova. (Hardy Cvoica)