Pandemia de coronavirus a stricat planurile Centrului Militar Judeţean

Situaţia specială generată de pandemia de COVID-19 a condus la mai multe premiere în ceea ce priveşte învăţământul militar din România. Pentru prima dată, candidaţii instituţiilor militare de învăţământ s-au putut înscrie on-line, până în 15 mai.

În plus, în acest an, singurele probe eliminatorii vor fi cele psihologice, sportive şi medicale, nemaifiind organizat un examen de admitere, departajarea candidaţilor urmând să se facă în funcţie de mediile obţinute la examenele de Evaluare Naţionale şi respectiv Bacalaureat, după cum ne-a declarat responsabilul cu relaţiile publice din cadrul Centrului Militar Judeţean Caraş-Severin, Plt. adj. pr. Florin Cioca.

„Chiar dacă numărul cărăşenilor care aleg o carieră militară e relativ scăzut, acesta se înscrie în trendul ultimilor ani şi reuşim să păstrăm constant acest număr, având în fiecare an tineri doritori să urmeze o carieră militară. Pandemia de coronavirus nu ne-a afectat foarte tare, pentru că înaintea acestei pandemii noi am făcut promovarea şi înscrierea candidaţilor. Am fost în aproximativ 80% din şcolile gimnaziale pentru a promova instituţiile militare de învăţământ. Pandemia ne-a afectat în sensul în care, aveam programată o acţiune de promovare în cooperare cu Statul Major al Forţelor Aeriene la Reşiţa şi Moldova Nouă, care din păcate nu s-a mai putut desfăşura”, spune Plt. adj. pr. Florin Cioca.

Acesta ne-a mai declarat că începând din toamnă, Centrul Militar Judeţean va relua acţiunile de promovare a profesiei militare în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Caraş-Severin cu speranţa că din ce în ce mai mulţi tineri îşi vor descoperi vocaţia şi vor îmbrăca în viitor haina militară.

De același autor

Related Articles