Pacienții oncologici nu mai sunt puși pe drumuri! Și la Staționarul II din Reșița au fost montate corturi pentru triaj

Numărul tot mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus în județul Caraș-Severin, a determinat autoritățile să monteze în curtea Staționarului II ce aparține de Spitalul Județean Reșița, 2 corturi pentru triajul epidemiologic.

Unul dintre aceste corturi este destinat bolnavilor care suferă de cancer sau care au alte patologii grave ne–a declarat purtatorul de cuvant al spitalului Roxana Bălan.

“Săptămâna aceasta, Spitalul Județean de Urgență Reșița a mai primit un cort de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, acesta ne este foarte util pentru că aici se face triajul epidemiologic pentru pacienții oncologici și cei care fac dializă în condițiile în care până acum triajul se făcea în curtea Staționarului I de către personalul unității de Urgențe “, ne-a declarat Roxana Bălan.

Cel de-al doilea cort a fost montat în curtea Stationarului II de reprezentanții Directiei de Sănătate Publică tot cu ajutorul celor de la ISU. Și în acest cort se va face triajul epidemiologic. Vor avea acces tot cei care suferă de boli grave dar vor fi testati si angajatii DSP și cadrele medicale, ne-a declarat și purtătorul de cuvant al DSP, Daniel Botgros.

În cadrul Spitalului Reșița, la ora actuală sunt internați 81 de pacienți cu Sars CoV- 2 dar cifrele se pot schimba de la o oră la alta!

Cele mai citite

Related Articles