De astăzi, persoanele care ajung la Unitatea Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sau care se internează în regim de spitalizare continuă, după înregistrarea datelor personale în Foaia de Observație Clinică Generală primesc brățări de identificare pe care le vor purta pe durata șederii în urgențe respectiv pe secții.

Astăzi am implementat o nouă metodă de identificare a pacienților, pe timpul spitalizării, prin instalarea de dispozitive de tipărire cod de bare și date personale prin transfer termic pentru brățări pacienți. Această măsură este necesară pentru îmbunătățirea siguranței pacienților și prevenirea erorilor de identificare a acestora”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

Brățările de identificare conțin datele personale, data internării, numărul fișei de observație precum și alte date cu caracter personal. 

Dispozitivele pentru emiterea brățărilor pentru pacienți sunt instalate în fiecare sediu al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.