Operatorii responsabili cu activitatea de deszăpezire acționează la capacitate maximă încă din cursul zilei de 15 ianuarie, inclusiv pe timp de noapte, pentru a asigura viabilitatea drumului. Până acum nu s-au semnalat blocaje în trafic.

La nivelul Comandamentului de iarnă s-au primit, până la ora 10:30, 5 reclamații care au vizat dificultăți în trafic pe DJ 684 Ruschița – Voislova, DJ 608 A Caransebeș – Muntele Mic, DJ  582 A Reșița – Târnova și DJ 581 Reșița – Grădinari. În urma acestor apeluri  Direcția  de Drumuri Județene Caraș-Severin a pus în vedere operatorilor remedierea situațiilor.

În zonele montane circulația se desfășoară cu dificultate,  deși operatorii de deszăpezire acționează cu toate  utilajele din dotare, care fac față cu greu viscolului și ninsorii. Compania care operează în zona Semenic a solicitat închiderea tronsonului dintre Prislop și Stațiunea Semenic.

Direcția de Drumuri Județene va organiza o ședință, împreună cu Poliția Rutieră a Inspectoratului de Poliție Județean și reprezentanții operatorilor,  în care se vor discuta atât aspecte ale situației drumurilor județene cât și  ale tronsonului Prislop – Semenic.

Pentru reclamații și informații asupra stării drumurilor, cărășenii pot apela în orice moment  următoarele numere de telefon: Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, Comandamentul de Iarnă: 0255 213212. Drumurile Naționale: 0255 513131 (Caransebes) si 0252 361451 (Orsova), precum și pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la secțiunea “harta rutiera”, aplicând recomandările site-ului.

sursa: comunicat – Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin