O nouă rectificare a bugetului de stat rezolvă şi problema Centrelor de Permanenţă din Caraş-Severin

Veste bună pentru pacienţi! Prin noua rectificare a bugetului de stat pe anul 2018, județului Caraș-Severin i-au fost alocate sume aferente desfășurării activității centrelor de permanență.

Ca urmare a datelor prezentate de către Casa de Asigurări de Sănătate și având în vedere faptul că începând cu 1 februarie 2018 la nivelul DSP Caraș-Severin prin dispozițiile emise de către directorul executiv al instituției au fost înființate trei noi centre de permanență în localitățile Anina, Caransebeș și Iablanița, comisia a decis ca, începând cu data de 01.10.2018, pe lângă contractele perfectate cu medici de familie asociați în grupuri de practică medicală în cadrul centrelor de permanență din localitățile Bocșa, Bozovici, Soceni și Constantin Daicoviciu să perfecteze contracte și cu medicii asociați în grupuri de practică medicală în centrele de permanență înființate de Direcția de Sănătate Publică în localitățile Anina și Iablanița.

Trebuie să precizăm, pentru că există încă neînțelegeri pe acest segment, că noi procedăm la finanțare în funcție de alocările bugetare. Totul ține de creditele de angajament și creditele bugetare. Acum a fost un moment propice pentru a permite ca furnizarea de servicii medicale locuitorilor din cele două zone ale județului să revină la standarde. În ceea ce privește centrul de permanență înființat în municipiul Caransebeș, se amână perfectarea contractelor de furnizare de servicii medicale până la o nouă rectificare/suplimentare a bugetului alocat județului Caraș-Severin, având în vedere și faptul că la nivelul orașului există două entități capabile să asigure servicii medicale 24 de ore din 24 (CPU, Spitalul Municipal de Urgență și Serviciul de Ambulanță)“, a precizat președintele – diector general al Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, Nicolae Drăgan – Țeicu.

Medicii care doresc să-și desfășoare activitatea în cele două centre au fost convocați pentru semnarea actelor și întocmirea documentației vineri, 21 septembrie, la sediul instituției.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles