Primăria municipiului Caransebeş continuă demersurile pentru a pune bazele unui proiect măreţ, acela de a construi un nou spital. A fost identificat deja terenul pe care ar urma să se construiască noua unitate spitalicească chiar în proximitatea actualui spital municipal.

Aici a fost identificată o suprafaţă de aproximativ 20.000 de metri pătraţi. Rămâne însă o singură problemă cea a finanţării, pentru care administraţia caută acum soluţii. Doar din bugetul local nu ar fi posibilă o asemenea investiţie, o recunoaşte primarul Felix Borcean, în condiţiile în care pentru construirea acestui spital ar fi nevoie de aproximativ 60 de milioane de euro, după modelul noului spital din Mioveni.

Am găsit terenul este în proximitatea Spitalului Municipal, avem loc suficient doar că avem o singură problemă…identificarea surselor financiare pentru realizarea acestui proiect ambiţios. Acum facem doar comparaţii nu am făcut o estimare exactă dar avem modelul noului Spital din Mioveni o localitate de dimensiunile municipiului Caransebeş, cu un număr mai mare de locuitori, cu un buget mai mare decât Caransebeşul şi a cărei investiţie se cifrează la aproximativ 60 de milioane de euro, sincer cam atât ar avea Caransebeşul bugetul pe 4-5 ani. Deci este o provocare dar am convingerea că vom reuşi să atragem această sumă dar nu dintr-o dată, mă gândesc că în primăvară se va deschide o nouă sesiune pe PNDL şi cum Caransebeşul a fost codaş la PNDL 1 şi PNDL 2 mă gândesc să merg cu o solicitare de a compensa minusurile pe care le-am avut în proiectele trecute pentru a primi o sumă cât mai mare pentru realizarea acestui proiect. Şi cred că este un motiv suficient de serios pentru orice culoare politică, construirea unui spital nou”, a mai precizat primarul Felix Borcean.

Dacă primăria Caransebeş va reuşi să obţină fondurile necesare, spitalul va putea fi dat în folosinţă în maximum 4-5 ani de zile.

Daiana Roşca