[AUDIO] Nou plan de măsuri aprobat pentru limitarea răspândirii pestei porcine în Caraş-Severin

În contextul epidemiologic actual al evoluției pestei porcine africane la nivel național, la sediul Instituției Prefectului – Județul Caraș-Severin s-a desfășurat joi, 12 ianuarie, în sistem de videoconferință, ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor.

În cadrul întrunirii a fost aprobat un plan de măsuri elaborat în conformitate cu decizia Centrului Național de Combatere a Bolilor. Acesta prevede măsurile care vor fi luate pentru limitarea răspândirii pestei porcine africane atât de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin, cât și de către unitățile locale de sprijin din cadrul primăriilor, al gestionarilor fondurilor de vânătoare, administratorii ariilor protejate și reprezentanții exploatațiilor comerciale de suine din județul Caraș-Severin.

Pavel Borchescu

Începând cu anul 2020, au evoluat în județul nostru 45 de focare de pestă porcină africană la mistreț, fiind diagnosticați pozitiv 230 de exemplare.

În ceea ce privește porcii domestici, la momentul actual nu există focare de pestă nici în gospodăriile populației, nici la fermele comerciale.

De același autor

Related Articles