Sâmbătă, 05.09.2020, începând cu ora 20:45, la Universitatea „Eftimie Murgu”  din Reşiţa va avea loc proiecţia filmului documentar Kiruna/O lume complet nouă

Localizat deasupra cercului polar, orașul minier suedez Kiruna a fost construit pe un mare depozit de minereu de fier și a adus un venit însemnat guvernului suedez. Cu toate acestea, din cauza mineritului, orașul a început să decadă, iar pentru a salva industria, consiliul municipal și compania minieră LKAB au decis să mute orașul și cetățenii lui la trei km spre est. Astfel, orașul a transformat un posibil dezastru într-o mare oportunitate. Noul oraș Kiruna va fi o societate mai progresivă și mai bună în viitor. Se poate însă să proiectezi o lume ideală? În decorul unui oraș în mutare, cetățenii din noul Kiruna se confruntă cu propriile frământări.

Evenimentul va avea loc în curtea Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, începând cu ora 20:45. În caz de vreme nefavorabilă, proiecţia se va reprograma pentru următorul weekend (fără a se suprapune cu o altă proiecţie programată).

Intrarea este liberă.

IMPORTANT! Evenimentul se desfășoară în aer liber și respectă noile măsuri de relaxare prevăzute de HG 434 /2020. Masca de protecție și distanța de 2 metri între participanți care nu fac parte din aceiași familie (maxim 4) sunt obligatorii.