Municipiul Reșița s-a alăturat proiectului #CODEKids. Proiectul este demarat la initiativa Fundației #PROGRESS și este dedicat dezvoltării de competențe de programare vizuală și STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani.

Activitățile de formare și atelierele online se desfășoară în fiecare zi de joi, de la ora 17:00, la Clubul de pe strada George Enescu. În acest moment, Fundația Progress coordonează 95 de cluburi de programare, care își desfăsoară activitatea în colaborare cu autoritățile publice din tot atâtea localități urbane și rurale.

Persoanele interesate de înscrieri pot solicita detalii la Directia de Învățământ a Primăriei la numărul de telefon 0355.429.868!

Copiii fac coding în bibliotecile publice a fost lansat în anul 2017 și are ca scop crearea unei mișcări de coding și ȘTIM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Începând cu anul 2021, programul își deschide porțile către noi perspective. Se formează primele cluburi de progrmare pentru copii în afara bibliotecilor publice, sub coordonarea voluntarilor din diverse domenii de activitate. Sub umbrela unui nou slogan ”Programează viitorul comunității tale”, proiectul își propune să ajungă în cât mai multe comunități rurale și urbane mici din România.

Bibliotecile publice au un rol central în proiectul CODE Kids, în învățarea tehnologiei și utlizarea Internetului într-un mod practic. Numărul bibliotecilor înscrise în program a ajuns la 150, în 2020. Mai mult decât atât, orice cetățean cu spirit civic, având meseria de IT-ist, antreprenor sau funcționar public are acum ocazia să deschidă și să coordoneze un club CODE Kids, în comunitatea sa, într-un spațiu pe care îl poate pune la dispoziție sau în cea mai apropiată bibliotecă publică.

Sursa foto: Primaria Resia