Municipiul Reşiţa rămâne în scenariul roşu pentru cel puţin, încă 14 zile, având în vedere incidenţa de 3,51 cazuri de COVID la mia de locuitori a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În ultimele două săptămâni, în Reşiţa au fost confirmate cu infecţie cu noul coronavirus aproximativ 300 de persoane. Detalii ne oferă prefectul de Caraş-Severin, Cristian Gâfu.

Din păcate municipiul Reșița rămâne în scenariul roșu. Conform statisticilor putem spune că avem o stagnare, în unele zile incidența crește în altele scade, la Reșița suntem în această săptămână de stabilizare sper ca în perioada următoare să înceapă să scadă numărul de cazuri pozitive în Reșița. Avem aproximativ 10 localități în care avem doar câte un caz de COVID-19.

Sunt localități, de exemplu Goruia, Fârliug, aici procentul este îngrijorător dar atenție, procentul mare este dat de populația scăzută, sunt localități care au până într-o mie de locuitori și în situația în care avem 10 pozitivi, incidența la mia de locuitori ajunge la 10%.

În aceste condiții, fac apel la toată lumea să respecte măsurile epidemiologice, distanțarea socială, purtarea măștii și îi rog pe toți să meargă la centrele din județ într-un număr tot mai mare pentru a se vaccina„, ne-a declarat prefectul Cristian Gâfu.

În scenariul roşu se află şi Oraviţa dar şi comunele Bănia, Caraşova, Armeniş şi Vermeş, în timp ce Caransebeşul este în scenariul galben. În alte 17 localităţi din Caraş-Severin nu a fost raportat niciun caz de COVID, în ultimele 14 zile.