Ministrul Marcel Vela, vizită fulger la Oţelu Roşu

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Marcel Vela a făcut astăzi o vizită fulger la Oţelu Roşu pentru a trece în revistă situaţia zonelor calamitate, la faţa locului. El a fost însoţit, printre alţii şi de şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan-Paul Iamandi.

„E momentul să vedem şi să analizăm tot ceea ce se face şi cum se intervine, pentru că încă de ieri, cu factorii responsabili, am luat decizia ca din judeţele neafectate să fie trimise forţe pentru a susţine efortul tuturor în limitarea pagubelor. Am fost în zona afectată şi am văzut cum se prezintă situaţia. Au fost inundate unele locuinţe şi terenuri agricole. Judeţul Caraş-Severin este cel mai afectat dintre cele 10 în care se acţionează în acest moment. Ceea ce ne preocupă acum pe toţi este să nu avem victime şi să limităm pe cât posibil pagubele materiale”, a spus ministrul Vela la întâlnirea cu jurnaliştii.

Deşi avusese planificată o vizită pe Valea Bistrei, zonă greu încercată de ploile din ultimele zile, ministrul Marcel Vela s-a limitat doar la o scurtă deplasare la barajul de pe Bistra Mărului care alimentează cu apă oraşul Oţelu Roşu, unde a stat de vorbă şi cu câţiva localnici, care de două nopţi dorm cu frică, având casele în imediata vecinătate a barajului.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Marcel Vela, a plecat apoi în mare grabă către Lugoj acolo unde există o altă situaţie de urgenţă generată de precipitaţiile abundente din ultimele ore.

De același autor

Related Articles