Pe râul Timiș, s-a atins vârful maxim de viitură în dreptul stației hidrometrice Lugoj, fiind depășită cota de pericol cu circa 1,5 metri. Nivelul apei a depășit cu 13 cm nivelul maxim istoric înregistrat în anul 2005. În acest moment, cotele sunt în scădere.

În cursul dimineții (ora 9.00), nivelul râului Timiș a depășit cota coronamentului digului aflat pe malul stâng, pe un sector aflat la circa 3 km în aval de localitatea Lugoj. În acest condiții, după trei ore, prin eroziune, s-au format două breșe (de circa 30 metri fiecare, situate la distanță de aprox.100 metri) prin care apa se scurge pe terenuri agricole, fără a fi inundate localități. Preventiv au fost evacuate obiectivele socio-economice din zonă (două ferme). Tot în scop preventiv s-a oprit alimentarea cu apă dintr-un cartier din municipiul Lugoj.

Nu există riscul inundării zonelor locuite situate în aval.

Echipele Apele Române Banat intervin cu materiale și utilaje (3 buldoexcavatoare, 6 excavatoare,  circa 70 de persoane, 2 motopompe în zona Pogăniș și Nădrag) pe sectorul Șag-Grăniceri, până la frontiera cu Serbia. Echipele de intervenție asigură tranzitarea în condiții de siguranță a viiturii formate pe râul Timiș,

DIRECTORUL GENERAL Apelor Române, ERVIN MOLNAR, se află în teren, împreună cu Marcel Vela, ministru de interne și cu Leonard Achiriloaiei, secretar de stat din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. DIRECTORUL GENERAL Apelor Române, ERVIN MOLNAR, coordonează de la fața locului echipele de intervenție.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a prelungit codul roşu de inundaţii. Atenţionarea este valabilă până mâine la ora 09.00 pentru  râurile: Bistra, afluent al râului Timiş şi Pogăniş (judeţul Caraş Severin), mâine la ora 18.00 pentru râurile Timiş – sector aval confluenţă cu râul Bistra – în amonte de staţia hidrometrică Brod (judeţele Caraş Severin şi Timiş). Până luni, 22 iunie, ora 12.00 este în vigoare cod roşu pentru Timiş, sectorul situate în aval de Brod (judeţul Timiş).

Hidrologii au emis şi un cod portocaliu de inundaţii pentru râurile Bega Veche, Bega (judeţul Timiş), Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera(judeţele Timiş şi Caraş Severin), Cerna (judeţele Gorj şi Caraş Severin), afluenţii mici ai Dunării aferenţi sectorului amonte S.H. Drobeta Tr. Severin (judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi), cod valabil până luni, 22 iunie, ora 16.00.

Până luni, 22 iunie, ora 24.00 este în vigoare şi un cod galben pentru râurile Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera (judeţele Timiş şi Caraş Severin), Cerna (judeţele Gorj şi Caraş Severin), afluenţii mici ai Dunării aferenţi sectorului amonte S.H. Drobeta Tr. Severin (judeţele  Caraş Severin şi Mehedinţi).