„Memoriile Cetăţii: Timişoara Revoluţiei”


Peste 20 de artişti intervin în spaţiile publice pentru a marca „altfel” 30 de ani de la Revoluţia de la Timişoara. În acest an, cu toţii comemorăm 30 de ani de la Revoluţia din 1989. Poveştile şi amintirile generaţiilor care au trăit atunci, fac parte deja din istorie. Decembrie 1989 a marcat viaţa oamenilor de astăzi, fie că au trăit aceste evenimente, fie că s-au născut după acele momente. Au fost publicate cărţi şi manuale, documentare, s-au deschis muzee şi memoriale, au fost puse în scenă spectacole şi filme. Şi totuşi, uneori nu e destul.
Pentru că Timişoara în ’89 a avut curajul să fie altfel, şi proiectul Memoriile Cetăţii realizat de Asociaţia Timişoara 2021 Capitală Europeană a Culturii propune o manifestare altfel: până în 20 octombrie, membrii Asociaţiei fac apel la conştiinţa colectivă pentru a reaminti ce înseamnă spiritul liber.

Memoriile Cetăţii duc povestea Revoluţiei mai aproape de generaţiile tinere. În această săptămână, elevii de liceu vor participa la ateliere şi spectacole de teatru, iar în fiecare zonă vor avea loc şi reprezentaţii pentru publicul larg şi concerte de muzică. Voluntarii vor continua să adune până pe 27 octombrie poveştile intime despre perioada Revoluţiei, iar la finalul proiectelor se va publica o carte.

De același autor

Related Articles