Medicul Virgil Musta îndeamnă cetăţenii să meargă la vot! Cei care respectă câteva reguli simple nu se vor infecta cu SARS CoV -2

Medicii îndeamnă românii să meargă astăzi la vot pentru că nu există niciun risc de infectare cu noul coronavirus dacă sunt respectate normele de igienă sanitară. Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara explică alegătorilor prin intermediul Radio România Reşiţa ce reguli trebuie să respecte pentru prevenirea infectării cu SARS CoV 2:

– pe drumul spre sectie sau la întoarcere, dac[ ne întâlnim cu prieteni şi vrem să stăm de vorbă, să afcem acest lucru, de preferat în spatii deschise şi să păstrăm distanţa de 2 metri, iar dacă suntem în spaţii închise, să purtăm corect şi masca (să acopere şi gura şi nasul).
– nu e cazul sa va dati mâna când va salutati, putem găsi alte metode de a crea această legătura umană, fără să ne strângem mâinile.
– când ajugeti la sectia de votare, evitati aglomeraţia, aveti răbdare să staţi la coadă, respectând distanţa şi purtând masca
– respectaţi indicaţiile autorităţilor de la faţa locului referitoare la dezinfectarea mâinilor şi atingerea obiectelor
– când vă lăsaţi în jos masca să vă identifice, faceţi acest lucru cu ajutorul elasticelor de pe margine, fără să vă atingeţi faţa cu mâna
– dacă folosiţi mănuşi, aruncaţi-le la coşul de gunoi după ce iesiţi din sala de votare.
– puteti veni cu pixul de acasă
– la ieşirea din secţie dezinfectaţi din nou mâinile. Riscul de contaminare prin intermediul suprafeţelor este mult mai mic şi poate scădea spre zero la vot (datorită unei cantităţi mici de virus şi a acţiunilor de dezinfectare a suprafeţelor de acolo faţă de riscul de contaminare pe cale aeriană, motiv pentru care masca şi distanţa sunt foarte importante, ne-a declarat medicul Virgil Musta.

Astăzi este un alt moment important pentru noi toti, un moment de responsabilitate prin care contribuim la direcţia pe care ne dorim să mearga lucrurile în localităţile noastre în urmatorii 4 ani. De aceea, recomandarea mea este să mergeţi la voţ pentru că ţine de fiecare dintre noi să ne implicăm activ, nu doar sa comentăm de pe margine, iar tot ce ţine de comunitatea noastră, ne priveşte direct pe fiecare”, a mai precizat medicul Virgil Musta.

De același autor

Related Articles