Colectivul de cadre didactice de la specializarea Teologie ortodoxă pastorală din cadrul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie a Universităţii de Vest din Timişoara organizează masa rotundă cu tema: Între drepturile omului şi datoriile persoanei faţă de sine însăşi – un parcurs teologic creştin.

Aceasta se datorează interesului acordat workshop-urilor organizate de Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie a Universităţii de Vest Timişoara, specializarea Teologie ortodoxă pastorală, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Arhiepiscopia Timişoarei, în urma cărora elevii şi profesorii de religie din învăţământul preuniversitar au formulat o serie de întrebări şi au propus teme de dezbatere cadrelor didactice universitare.

Masa rotundă se va desfăşura luni 22 martie 2021, cu începere de la ora 15:00, în mediul online. Moderatorul întâlnirii este Pr. Conf. univ. dr. Gavril Trifa, de la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, Teologie ortodoxă.

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, indică un context semnificativ în care UVT organizează masa rotundă: „Evenimentul este organizat şi în contextul campaniei de promovare a candidaturii României la Consiliul Drepturilor Omului al ONU pentru perioada 2023-2025, sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe şi sub patronajul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi al Universităţii de Vest Timişoara”.

Informaţiile pentru conectare se pot obţine de la:
Pr. Conf. univ. dr. Gavril Trifa
email: gavril.trifa@e-uvt.ro