[FOTO] „Unic din prima secundă” şi la Reşiţa: Marşul pentru viaţă a întrunit sute de participanţi în capitala Banatului de Munte

[UPDATE] În ajunul praznicului Bunei Vestiri în aproximativ 500 de orașe și localități din România, printre care şi Reşiţa, s-a desfăşurat sâmbătă, 23 martie Marşul pentru viaţă.

Cu motto-ul “Unic din prima secundă”, ediţia de anul acesta a marşului pentru viaţă militează pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină fiind o ocazie ideală pentru a transmite acest mesaj de solidaritate și iubire a spus organizatorul evenimentului, părintele Mihai Ciucur pentru Radio Reşiţa:

Cum găsesc participanţii la marş acest eveniment am aflat de la unii dintre aceştia:

În capitala Banatului de Munte, Marşul pentru viaţă a fost organizat de Episcopia Caransebeşului, prin Departamentul misionar și de activități cu tineretul, alături de Protopopiatul Ortodox Român Reșița și de alte instituții și asociaţii județene.

În încheierea evenimentului corala de femei „Laudae” condusă de prof. Georgiana Ciucur a intonat un microrecital de pricesne şi cântece închinate Maicii Maria.

***

[Vineri: 22.03.2019] Episcopia Caransebeșului, prin Departamentul Misionar și Activități cu tinerii, alături de Protopopiatul Ortodox Român Reșița și de mai multe instituții și organizații județene, organizează sâmbătă, 23 martie 2019, în intervalul orar 16.00-18.00, la Reșița, Marșul Pentru Viață cu tema ”Unic din prima secundă”, a transmis pentru Radio Reşiţa părintele Mihai Ciucur.

Acțiunea se desfășoară cu binecuvântarea și participarea Preasfințitului Părinte Lucian – Episcopul Caransebeșului și va debuta la ora 16.00, la Biserica ”Sfinţii Apostoli Petru și Pavel” din cartierul Govândari al municipiului Reșița cu o slujbă religioasă.

Marșul propriu-zis se va desfășura pe traseul: Str. Progresului – Parcul Tricolorului – Catedrala ”Schimbarea la față” – Capela Spitalului Județean – Bd. Republicii – Biserica ”Pogorârea Sf. Duh” de pe Calea Caransebeșului. În cadrul evenimentului, pe esplanada din fața Catedralei din Govândari vor fi transmise mesaje de susținere a vieții din partea organizatorilor, iar corul de femei „Laudae” va interpreta un scurt program de pricesne și cântece specifice perioadei.

Scopul organizării marșului este sensibilizarea societății, în asamblul ei, pentru susținerea dreptului la viață al tuturor pruncilor, precum și susținerea femeilor aflate în criză de sarcină, printr-o atitudine civică pro-viață care să genereze instrumente concrete de sprijinire a acestora.

pr. Casian Ruşeţ – consilier cultural în Episcopia Caransebeşului pentru Radio Reşiţa:

Evenimentul este unul neconfesional și apolitic, adresându-se tuturor categoriilor de persoane, indiferent de vârstă, naționalitate, statut social, apartenență politică sau religioasă.

În județul Caraș-Severin, partenerii implicați în organizarea marșului sunt: Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, Universitatea ”Eftimie Murgu” Reșița, Colegiul Național al Asistenților Sociali – filiala Caraș-Severin, Asociația ”Din inimă pentru inimă” și Centrul de Tineret Moniom.

Evenimentul beneficiază de sprijinul Primăriei municipiului Reșița și al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

De același autor

Related Articles