Marius Cornici demisionează din fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Marius Cornici, şi-a depus în această dimineaţă demisia.

“Sunt un om responsabil, o persoană echilibrată iar demisia mea vine tocmai în această notă. Inspectorul Școlar General este reprezentantul Ministerului Educației în județ, este cel care aplică politicile educaționale la nivel județean. Ca și orientare politică sunt un om de stânga, un social-democrat care gândește și crede că în mijlocul preocupărilor și politicilor noastre trebuie să fie omul. De aceea, mi se pare firesc, o dată cu schimbarea Guvernului, să îmi depun demisia din acestă funcție și să las în fruntea ISJ CS o persoană care rezonează cu noua coloratură guvernamentală. Este adevărat că, gestul meu putea să survină un pic mai devreme dar am vrut să dau dovadă de responsabilitate și profesionalism și, cumva, să nu paralizam activitatea educațională din județ. La final de mandat, așa cum se cuvine, tragem linie și facem calcule. Principala direcție pe care am dorit-o, încă de la începutul mandatului meu, a fost cea de normalitate, normalitate în actul didactic, normalitate în relațiile cu autoritățile locale dar, mai ales, normalitate în relația cu colegii dascăli din județ sau cu inspectorii școlari în cadrul ISJ CS. Recunosc că a fost o perioadă destul de încărcată, cu trecerea prin etapele județene, dar și naționale, ale olimpiadelor pe discipline, cu pregătirea și desfășurarea examenelor naționale de Evaluare Națională, Bacalaureat, Definitivat și Titularizare. O analiză atentă ne arată o creștere în clasamentul național sau în procentul de promovabilitate ceea ce înseamnă că, eforturile noastre nu au fost zadarnice. Au urmat apoi toate etapele de mobilitate a personalului didactic, cu un calendar extrem de strâns dar și începerea, în condiții optime, a noului an școlar; de asemenea, obiectiv îndeplinit!”

Profesorul Marius Cornici mai spune că a descoperit la nivelul ISJ o echipă profesionistă pusă în slijba actului educaţional.

“Colegilor directori din județ, cei care au în mâini pârghiile implementării politicilor educaționale până la nivelul elevului și preșcolarului, le doresc mult succes, de asemenea, educatorilor, învățătorilor și profesorilor: mult succes în activitatea didactică, iar pe elevii care au în pregătire deja examenele naționale, îi încurajez în aceeași măsură”, a mai spus Marius Cornici.

  1. Fără orientare politică nu se poate?! Că învățământul e apolitic în teorie, căci in practică ați umplut școlile de politruci .De PROFESIONALISM ați auzit?

De același autor

Related Articles