Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa are în continuare nevoie de aparatură medicală pentru a continua lupta cu SARS CoV-2. De exemplu, secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă are nevoie de o nouă linie de oxigen şi 2 compresoare. Pentru realizarea acestor investiţii conducerea spitalului a cerut sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Detalii ne oferă managerul Alina Stancovici:

Spitalul Județean de Urgență Reșița are aparatură medicală dar sigur că mai sunt și secții în care aparatura este veche și spitalul are nevoie de aparatură nouă. În ceea ce privește partea de dotare a secția de ATI, acolo avem mare nevoie de încă o linie de oxigen, pentru că este vital pentru bolnavii internați în această secție.

Avem nevoie și de 2 compresoare acest lucru l-am discutat cu președintele Consiliului Județean, a înțeles și ne va ajuta în achiziționarea acestor 2 compresoare, noi având unul singur iar prin lege sunt obligați să avem 3.

Sperăm să reușim să finalizăm proiectele europene demarate, proiecte care ne-ar aduce un plus de aparatură la Spitalul Județean de Urgență Reșița”, ne-a declarat managerul Alina Stancovici.

La ora actuală în secţia de ATI a spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa sunt internaţi 11 pacienţi cu SARS CoV-2.