Majorări de tarife la serviciile de taximetrie și la apă-canal

Două propuneri de majorări de tarife vor avea pe masă consilierii locali lugojeni în cadrul ședinței ordinare, ce este programată joi, 28 februarie, de la ora 14.00.

Aleșii locali din Lugoj se vor întâlni pentru a discuta despre majorarea tarifelor pentru serviciile de taxi de pe raza municipiului Lugoj, propunerea de majorare fiind cu 30% față de prețul actual. Acest lucru înseamnă o creștere de la 2,55 lei pentru un kilometru, preț maximal, la un maximum de 3,55 de lei. Ultima majorare de preț a avut loc în anul 2008, iar de noile tarife vor beneficia cele 128 de taxiuri cu autorizație de funcționare din Lugoj.

Majorarea tarifelor la apă și canal cerută de Meridian 22, după avizul ANRSC, va fi făcută în urma unui proiect ce îi are ca inițiatori pe consilierii Marcel Drăgan și Doris Bondoc. Conform solicitărilor, societatea care aparține de consiliul local dorește o creștere a tarifului pe metru cub de apă livrată de la 3,56 de lei, la 3,96, lei, iar la canalizare, după reducerea operată de TVA, prețul va fi de 1,79 lei pe mc.

Rămâne de văzut dacă proiectul va trece, în condițiile în care doi consilieri nu pot vota, Savu și Barboni, angajați la Meridian 22, iar Haneș a avut deja un vot împotriva proiectelor inițiate de PSD.

Ion Moldovan