Mai multe persoane din centrele rezidențiale ale DGASPC Arad au fost depistate pozitiv cu SARS-CoV-2

21 de persoane, 18 beneficiari – persoane adulte cu dizabilități și 3 angajați (în prezent, toți asimptomatici) au fost declarate pozitive COVID-19, conform metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus emisă de Institutul Național de Sănătate Publică.

“Odată cu creșterea comunitară a cazurilor de infectare cu noul coronavirus rămânem în stare de alertă și suntem preocupați să monitorizăm atent derularea campaniei de testare preventivă, dar și numărul de retestări din centrele aflate în subordinea DGASPC Arad, acolo unde în ultima perioadă au fost înregistrate cazuri pozitive”, precizează reprezentanții DGASPC Arad.

Testarea se derulează atât în rândul beneficiarilor, copii și adulți cu dizabilități, cât și în rândul angajaților care se află la lucru în centre. În centrele în care au fost depistate cazuri pozitive de infectare cu coronavirus au fost instituite protocoalele în vigoare, respectiv izolarea centrelor, internarea pentru supraveghere medicală de specialitate, igienizarea și dezinfectarea spațiilor rezindențiale.

Pe tot parcursul pandemiei, conducerea DGASPC Arad a dispus verificări suplimentare în toate centrele din subordine privind adoptarea și respectarea tuturor măsurilor de siguranță impuse din cauza potențialului ridicat de infectare cu coronavirus.

DGASPC Arad continuă prelevarea probelor pentru depistarea cazurilor de infectare în sistemul de protecție periodic sau la revenirea din concediu a celor care lucrează direct cu beneficiarii, atâta timp cât contextul epidemiologic o va impune.

De același autor

Related Articles