Pentru a veni în sprijinul cărășenilor care suferă de Covid-19, sectia de Anestezie si Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Resita va fi extinsă!

Mai multe paturi pentru ATI Reșița, asta își dorește managerul Alina Stancovici după ce a început să crească din nou numărul persoanelor cu SARS CoV-2 care vin la spital în stare grava si care necesită oxigen si îngrijiri medicale speciale. Una dintre cele mai importante secții din spital va avea mai multe paturi, a dat asigurări managerul Alina Stancovici.

În următoarele zile împreună cu doamnele care asigură conducerea militară dorim să deschidem extensia secției ATI, pe care ne-am dorit să o avem încă de anul trecut, cu atât mai mult cu cât în această perioadă, locurile pentru ATI sunt intens cerute”, ne-a declarat managerul Alina Stancovici.

Pentru această extensie există și spațiul și logistica în secția de Oftalmologie însă, unitatea medicală ar mai avea nevoie de cadre medicale pentru ATI. Dacă acum sunt 11 paturi la ATI ne dorim să avem în jur de 20, explică directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Reșița, Emil Bunda.

Extinderea secției ATI este posibilă și la noi și facem demersurile necesare ca să avem aceste paturi, acum în luna aprilie. Este necesar și obligatoriu să ne mărim capacitatea paturilor ATI. În principiu avem nevoie de medici dar încercăm să găsim o formulă mixtă, să folosim și medici ATI și medici de alte specialități, într-un sector pe care-l numim de tranzit, dacă nu reușim să facem doar paturi ATI…să rămână o parte de paturi ATI și restul să fie pentru pacienții gravi care necesită oxigen cu flux mare”, ne-a declarat directorul medical Emil Bunda.

La ora actuală în secția de ATI a Spitalului Județean de Urgența Reșița sunt internate 10 persoane cu noul coronavirus.