Mai multe echipe mobile vor vacina astăzi cu ser anti COVID-19 persoanele din Forotic, Domaşnea, Cănicea, Ezeriş şi Fârliug. Tot astăzi locuitorii din Bănia, Cărbunari, Dalboşeţ şi Sasca Montană primesc rapelul, a doua doză de la Pfizer, ne-a informat Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.

Autorităţile cărăşene mobilizează cadre medicale de la centrele fixe de vaccinare pentru a imuniza populaţia din mediul rural pentru că rata vaccinării împotriva noului coronavirus este tot mai mică. De exemplu, în ultimele 24 de ore doar 366 de persoane din Caraş-Severin s-au vaccinat împotriva SARS CoV-2, ne-a declarat purtătoru de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

La ora actuală, în cele 15 centre fixe de vaccinare din Caraş-Severin sunt 14.380 de locuri libere. Autorităţile îndeamnă oamenii să se imunizeze. Deşi măsurile de prevenție, precum distanţarea socială, igiena mâinilor şi purtarea măstii, ne protejează într-o oarecare măsura de infecţia COVID-19, acestea nu sunt suficiente.

Vaccinarea este cea mai sigură şi mai rapidă cale de a ne proteja. Niciun virus nu a fost eliminat vreodată prin inducerea imunităţii naturale într-un procent mare din populaţie. Numai imunizarea populaţiei indusă de vaccinare poate elimina virusurile, aşa cum s-a demonstrat până acum prin eliminarea virusului variolei şi a doua dintre cele trei tipuri diferite de poliovirus.

Încă de la declanşarea pandemiei actuale de COVID-19, oamenii de ştiinţă din întreaga lume au început să lucreze la dezvoltarea unuia sau mai multor vaccinuri împotriva noului coronavirus, care să ofere protecţie populaţiei împotriva bolii cauzate de acest nou virus. Vaccinurile pentru prevenirea infecţiei cu noul coronavirus sunt cea mai bună speranţa pentru a pune capăt pandemiei şi crizei sanitare globale, care au generat efecte devastatoare asupra sănătăţii populaţiei, dar şi asupra vieţii sociale si economiei.