Mai multe acuzații la Spitalul Județean Reșița

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, este nemulțumit de activitatea managerului Spitalului Județean din Reșița, Alina Stancovici, și din cauza faptului că nu a implementat softul de monitorizare al programului de lucru pentru întregul personal din spital. Deși au salarii mari, Romeo Dunca susține că angajații unității medicale nu-și respectă programul de muncă:

Oamenii trebuie să stea la serviciu pentru banii aceștia, și am cerut să se implementeze un sistem de control al accesului, în așa fel încât omul, dacă este plătit să stea 8 ore la serviciu, să ne asigurăm că stă aceste 8 ore”.

Și primarul Ioan Popa are informații că sunt cadre medicale care vin la spital și după 2-3 ore pleacă acasă:

Medicii, asistentele și infirmierele din România câștigă enorm de mult. Au obligația să vină la lucru la o oră și să plece la altă oră. Am informații că se pleacă din spital și la ora 11.30-12.30. La solicitările noastre repetate, de a se pune sistem de cartelizare la intrare și la ieșire din spital, doamna Stancovici ne-a spus că nu are sens, că oricum ei pleacă prin Policlinică, am zis că punem și acolo…”

În legătură cu acest subiect, directorul medical Cosmin Librimir dă asigurări că asistentele și infirmierele nu pot să tragă chiulul, pentru că trebuie să fie prezente la schimbul de tură, însă nu poate să susțină același lucru și despre medici, așa că ne-a comunicat că o să verifice exact cum stă situația.

Managerul Alina Stancovici a răspuns că, atâta timp cât nici la Primărie și nici la Consiliul Județean nu este implementat acest sistem cu cartele, nu va face un referat de necesitate, întrucât consideră prioritare baza materială, condițiile optime și medicamentele.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

De același autor

Related Articles