Lugojul va avea trei blocuri noi

Autoritățile locale au anunțat cã au fost demarate lucrările premergătoare începerii construcției primul bloc ANL cu 30 de apartamente, din cele două prevăzute a fi ridicate în municipiul Lugoj.

În plus, a fost cerută pentru aprobare contrucția unui alt bloc. “La amplasamentul pe care noi l-am predat pentru blocurile ANL s-au început măsurătorile pentru realizarea fundației primei construcții. Noi am mai cerut încă un bloc p+3, cu 30 de apartamente, pe lângă cele două deja aprobate, pentru specialiștii tineri care vor veni la noi în sănătate și învățământ, medici și cadre didactice.

În urma discuțiilor cu inginerul Andrei Țurcanu s-a convenit să începem
realizarea și să depunem documentația de aprobare. Mai avem în Țesători o suprafață de teren pe care o putem pune la dispoziție pentru cel de-al treilea bloc, care va fi lângă cel existent, practic în aceeași zonă cu celelalte două care vor fi construite. Dacă se vor construi toate cele trei blocuri vom rezolva o mare parte din cererile de locuințe din oraș. 96% din populația Lugojului este proprietară pe locuințe, iar restul de 4% au repartiție în cele aproape 400 de
locuințe sociale ale primăriei, gestionate de Meridian 22 și alte spații locative închiriate”, a precizat Francisc Boldea, primarul Lugojului. Cele trei blocuri ANL ar trebui să fie finalizate până în 2020.

(Ion Moldovan)

Cele mai citite

Related Articles