Lugoj: încep lucrările la platforma viitoarei flote de autobuze electrice

Primãria Lugoj a anunţat cã din această lună încep primele
lucrãri la platforma de încãrcare şi staţionare a viitoarei flote de
autobuze electrice pentru modernizarea sistemului de transport public de cãlãtori.

Municipalitatea lugojeanã preconizeazã în luna septembrie finalizarea montãrii gardului împrejmuitor, iar pânã la finalul acestui an trebuie montate toate cele nouã staţii lente de încãrcare şi operaţionalizate, pentru a nu pierde banii din proiect.

Viitoarea bazã auto a municipiului se va construi dupã centru logistic alimentar de pe strada Timişoarei. Pe un teren al fostului Centru de Încercãri Soiuri de Plante, vis-a-vis de fostul Liceu Agricol, va trebui amenajatã o platformã betonatã pe care vor fi montate staţiile de încãrcare şi îngrãditã zona pentru siguranţã.

Nu sunt lucrãri complicate şi nu necesitã mult timp pentru execuţie. Sperãm sã gãsim o firmã serioasã care poate sã amenajeze în scurt timp viitoarea bazã de autobuze. Avem în vedere ca primele lucrãri sã înceapã în această lună”, a explicat Bogdan Vidariu, primarul Lugojului.

Pe lângã staţiile de încãrcare ce vor deservi noile autobuze la locul de staţionare şi garare, vor mai fi amplasate douã staţii cu încãrcare rapidã în cartierul Drãgan şi în apropiere de fostul Hotel Tirol. Transportul public de cãlãtori cu mijloace electrice va fi util în special elevilor din municipiu, mai ales celor din cartierul Mondial Bocşei, dar şi din localitãţile aparţinãtoare Tapia şi Mãguri.

Foto Primăria Lugoj

De același autor

Related Articles