Lucrările la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Reșița, finalizate

La Reșița a avut loc miercuri, prezentarea oficială a lucrărilor realizate în proiectul de reabilitare energetcă a liceului Teoretic Traian Vuia.

Proiectul finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 a fost finalizat în anul 2021, având o valoare de peste 7 milioane de lei, din care 70% fonduri europene și 30% buget local.

Lucrările de reabilitare au vizat clădirea liceului, un cămin de cazare elevi și sala de sport. Au fost efectuate lucrări de izolare termică, schimb de pardoseli, reabilitare a fundațiilor, subsolului, fațadelor, planșeului podului, tâmplăriei interioare/exterioare, finisaje interioare/exterioare, pardoseli covor PVC, modernizare instalații sanitare, termice, climatizare, instalare hidranți interiori, schimbare instalații electrice iluminat și prize, montare sisteme detectare incendiu, termice, montare panouri termodinamice și montare paratrăsnet etc.

În urma acestor lucrări, liceul a beneficiat de o îmbunătățire semnificativă a eficienței energetice, ceea ce se traduce printr-o reducere a consumului de energie și, implicit, a costurilor de întreținere. De asemenea, a fost îmbunătățit confortul termic al elevilor și profesorilor.

Primăria Municipiului Reșița a finanțat din bugetul local și alte lucrări suplimentare, care nu au fost incluse în bugetul proiectului POR. Acestea au constat în:

  • Lucrări de instalații electrice și de reabilitare a grupului sanitar al cadrelor didactice din clădirea liceului, în valoare de 171.692,45 lei
  • Lucrări de reabilitare (interior-exterior) la nivelul celui de-al doilea cămin de cazare elevi, în valoare de 535.285,69 lei
  • Lucrări de sistematizare și modernizare a curții interioare și a zonelor adiacente unității de învățământ, în valoare de 783.081,85 lei
  • Execuția sculpturii din bronz „Traian Vuia”, în valoare de 65.000 lei

În total, valoarea investiției pentru reabilitarea Liceului Teoretic „Traian Vuia” din Reșița a fost de 8.952.674,36 lei, din care peste 1 milion și jumătate de lei din bugetul local.

Edilul municipiului Reșița, Ioan Popa a ținut să precizeze că Primăria Reșița a mai intervenit în spațiile interioare și în curtea interioară a liceului.

De același autor

Related Articles