Locuitorii din Secu vor condiţii decente. Primăria Reşiţa promite rezolvarea etapizată a problemelor din cartier

Problemele de zi cu zi din cartierul Secu al municipiului Reşiţa devin tot mai apăsătoare pentru localnici, pentru că rezolvarea lor nu stă doar într-un demers al primăriei, aici intervenind o serie de alţi factori, dar cele mai importante sunt pe cale de a le fi rezolvate.

La îndelungatele solicitări ale localnicilor din Secu, Primăria Reşiţa a convocat în teren pe reprezentanţii serviciilor pentru a sta de vorbă cu aceştia şi a le explica stadiul lucrărilor care se desfăşoară etapizat la ei în cartier. Şef serviciu gospodărie urbană şi mediu, coordonatorul echipei Primăriei Reşiţa, Cornelia Burileanu pentru Radio Reşiţa:

La solicitarea cetățenilor din cartierul Secu am dat curs și ne-am deplasat împreună cu șefii departamentelor din primărie pentru a le asculta problemele care noi, evident că le cunoșteam și am răspuns punctual la întrebările adresate.

În principiu este vorba de lucrarea de canalizare care se execută pe un proiect pe fonduri la care am întâmpinat probleme din diverse cauze; în principal constructorul mai puțin serios. Am primit un termen de finalizare pentru sfârșitul lunii martie din partea constructorilor, care le a fost comunicat cetățenilor cu specificația că toate lucrările vor fi finalizate și predate către operatorul de apă-canal, Aquacaraș.

Referitor la iluminatul public erau câteva nemulțumiri că nu au fost înlocuite toate corpurile, dar fiind vorba de extravilan le-am explicat și au înțeles, există corpuri neînlocuite acest proiect fiind finanțat pe fondul de mediu am înlocuit 97 de aparate cu sistem de telegestiune.

Altă problemă care a fost dezbătută aici este cea a locuinței sociale din Secu 7. Li s a explicat cetățenilor că ne preocupă această problemă și o să finalizăm locuințele sociale, cele 4 blocuri la care se lucrează în municipiul Reșița și toți cetățenii vor beneficia de aceste locuințe în condițiile legii și vor fi mutați din această locație.

În ceea ce privesc drumurile, colegul meu de la Direcția de întreținere va interveni punctual până la finalizarea lucrărilor de canalizare după care în funcție de fondurile disponibile vom lua o decizie cum să le refacem“.

Deşi sceptici la început, locuitorii au înţeles pe parcurs eforturile primăriei Reşiţa de a le rezolva punctual problemele acumulate. Reprezentantul populaţiei din cartierul Secu, Cristian Nimirceag:

Am fost inițiatorul acestei acțiuni de a aduce oe domnii din primărie și pe cetățenii cartierului Secu, alături şi să ne punem și să dezbatem problemele care erau strigente și ne dureau mai tare: apa, canalizarea, drumurile. Din această ședință care s-a făcut, cât de cât acuma avem și noi câteva date concludente. Ni s-a spus exact ce ne pot face și noi așteptăm acum să se rezolve aceste promisiuni. În plus ne-au spus ca din 6 în 6 luni, vin ei să vadă ce s-a rezolvat. Noi suntem mulțumiți deocamdată de toată acțiunea prin care am încercat să rezolvăm problemele“.

Amintim că, ca din 1990, localităţile Secu şi Cuptoare, figurează ca şi cartiere ale municipiului Reşiţa fiind astfel direct administrate de Primăria urbei de pe Bârzava.

Cele mai citite

Related Articles