Liste de aşteptare la Clinica de Chirurgie Cardiacă din Timişoara pentru intervenţii chirurgicale de implantare a valvelor TAVI, cea mai nouă şi eficientă metodă pentru bolnavii care au probleme cardiace grave.

Pentru anul 2018 institutul de cardiologie a primit fonduri doar pentru 4 proceduri şi deja două au fost făcute. Lista de aşteptare a pacienţilor este deschisă, având tot mai multe solicitări, atrage atenţia prof. univ. dr. Marian Gaşpar, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară care susţine că salvarea pentru aceşti pacienţi poate veni doar de la Ministerul Sănătăţii.

Din acest an, 2018, am primit şi noi fonduri pentru intervenţiile chirurgicale speciale prin programul TAVI. Din păcate am primit bani doar pentru 4 astfel de cazuri. Am făcut deja 2 operaţii şi lista de aşteptare este tot mai mare. Dorim ca ministerul să ne suplimenteze fondurile pentru cât mai multe, pentru că pacienţi avem destui. Aceste valve sunt foarte scumpe, una singură costă 25 de mii de euro şi sunt foarte bune le pacienţii care nu pot fi operaţi convenţional pentru că riscul operator este foarte mare, dar noi ne bucurăm că am început măcar să facem aceste intervenţii şi la Timişoara”, a declarat pentru Radio Reşiţa prof. univ. dr. Marian Gaşpar.

Daiana Roşca