Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost din nou actualizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. Iată lista anexată hotărârii nr. 21 a CNSU:

Măsura ţine cont de propunerile Institutului Naţional de Sănătate Publică şi este motivată prin persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și prin apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar.

Intrarea în carantină a persoanelor care vin din aceste țări cu risc epidemiologic ridicat este obligatorie chiar și pentru cei care prezintă un test PCR cu rezultat negativ. În acest caz, măsura se aplică pentru 10 zile. Pentru ceilalţi călători, carantina durează 14 zile. Măsura nu se aplică celor care, la intrarea în România, fac dovada că sunt vaccinați cu ambele doze sau că au avut, în ultimele 90 de zile, COVID-19 și s-au vindecat.

În acelaşi context pandemic, ţinând cont de necesităţile campaniei naţionale de imunizare, a fost aprobată  majorarea cantităților de stocuri de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2.